Wie ben ik

Mijn naam is Sandra (50). Zelf ben ik een Moeder van drie fantastische dochters die ik grotendeels alleen heb grootgebracht en inmiddels ook grootmoeder van een prachtige kleindochter van 1 jaar. Heel mijn leven heb ik al een fascinatie voor oude matriarchale culturen en voelde ik al heel jong dat de balans kwijt was in onze Westerse wereld. Het zette mij op een persoonlijke zoektocht naar de ware kracht van het vrouwelijke.

De afgelopen 20 jaar heb ik me in het fysieke, mentale en spirituele welzijn van vrouwen verdiept tijdens de grote overgangsfasen in het leven. Iedere nieuwe fase in je leven is al een wedergeboorte.

Het is misschien wel een van de meest ingrijpende gebeurtenissen in een mensenleven: een kind krijgen. Soms is er sprake van een emotionele achtbaan en kan de komst van een pasgeborene behoorlijk ingrijpend zijn.

Het is namelijk niet alleen ‘het krijgen van een baby’ – er is een hele wereld van transformatie die je als vrouw doorgaat wanneer je een moeder wordt. Ook jij wordt opnieuw geboren! Er is geen oude zelf om naar terug te komen! En daar schrijf en informeer ik graag over.

De thema’s ouderschap, bewustzijn en transformatie lopen als rode draad door mijn leven. Twintig jaar geleden startte ik tijdens de zwangerschap van mijn jongste dochter de babywebsite Kindje op Komst die al snel in de top 3 van Nederland terecht kwam. Op deze website bracht ik informatie, educatie, community, shopping en hulpverlening samen. Wist je dat ik ook degene was die de gipsafdruk van je zwangere buik en het luierabonnement in Nederland introduceerde? Ik ben hier zelfs mee op tv geweest. De jaren erna heb ik me voornamelijk geschoold als transformatie- en empowerment coach, faciliteerde ik vrouwencirkels en de afgelopen jaren als Sacred Doula.

Ik had het privilege om vrouwen te mogen begeleiden in hun zwangerschap en aanwezig te zijn bij de intieme ervaring van de geboorte en de kwetsbare tijd erna. Ik heb niet alleen baby’s maar ook moeders en vaders geboren zien worden.

We zijn als vrouwen krachtiger en wijzer dan we vaak denken, ik help je graag in jouw authentieke kracht stappen, je af te stemmen op het natuurlijk ritme en het moederschap te dragen als een Queen!

Moederschap is echt zo’n transformerende ervaring in het leven van een vrouw. Maar daar houdt de impact niet op. Haar rol als moeder creëert niet alleen verandering in zichzelf, maar leidt ook tot transformatie in het leven van haar kind, die ook leidt tot generatie-/maatschappelijke transformatie.⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀⠀
Als we de uitdagingen en offers binnen het moederschap erkennen en eren, erkennen en eren we ook de kracht, de vreugde en de enorme impact die het heeft. Ik zie jullie mama’s daarbuiten niet alleen luiers verschonen, maar ook de wereld veranderen.

Toen het voor mij door COPD niet meer mogelijk was om nog langer fysiek als doula te werken, en ik mijn kennis niet verloren wilde laten gaan, ontstond als vanzelf het plan om a.s. ouders te gaan ondersteunen als holistisch babyplanner. Mijn kennis en praktijkervaringen als communitybuilder, transformatiecoach en doula maar ook mijn passie om ouders bewuster en duurzamer te laten leven komen hierin nu uitermate goed van pas. Eigenlijk was het een geluk bij een ongeluk waardoor ik mijn purpose vond waarin in echt het verschil kon maken.

Ik ben van nature een zorgzaam type, en dan niet enkel in de zin van fysiek verzorgen maar vooral in het observeren, transformeren, organiseren en ontzorgen.

It takes a village to raise a child and to Rise as Mothers.

De aanleiding om me destijds als doula te bekwamen was in eerste instantie om mijn eigen dochter optimaal te kunnen begeleiden in haar reis naar het moederschap. Om haar de natuurlijke en spirituele kant van zwangerschap en geboorte mee te geven in plaats van enkel de medische zoals nu vaak het geval is.

Een kind opvoeden betekent uiteindelijk een kind leren zelf keuzes te maken in het leven, en dat begint uiteraard met jouw keuzes, de krachtige keuzes die jij maakt in je zwangerschap en geboorte. Durf je jouw stem te laten horen? Durf jij tegen de mainstream in te gaan als het gaat om jouw voorkeuren, waarden en regie.

Er waren momenten dat ik als postpartum doula bij een gezin liep op te ruimen en te koken voor bijna 60 euro per uur. Dat was voor mij als doula natuurlijk wel heel leuk, maar dat waren ook de momenten dat ik dacht; dat kan voor het gezin toch echt veel goedkoper! Wie of wat dien ik nu werkelijk? Want daar gaat het mij tenslotte om, het gaat niet om mij maar om jullie! Als je makkelijk het geld kunt missen is het natuurlijk geen probleem, maar een kindje krijgen is al kostbaar genoeg voor de meesten. En dan is het belangrijk iemand te hebben die zonder belangenverstrengeling helpt om jullie babyplan op te stellen en jullie budget te bewaken van onnodige leegloop.

Ik hoop dat je je gezien en gehoord wordt, dat je goed geïnformeerd bent in je keuzes en behandeld wordt als de hele mens die je bent en dat je een empowerende geboorte ervaring mag hebben en een gekoesterde gouden maand.

Ik wil zoveel mogelijk bewustzijn creëren bij vrouwen die zwanger willen worden of het al zijn, bewustzijn over hoe belangrijk het is om je door fijne, duurzame, gifvrije, natuurlijke en liefdevolle producten te laten ondersteunen voor, tijdens en na de geboorte van je baby.

Natuurlijke producten dragen bij aan een veilige start en een gezonde ontwikkeling van je baby en van jou als kersverse moeder, doordat ze zo weinig mogelijk belastende stoffen bevatten. Hiermee kies je voor de beste kwaliteit voor jou en je baby en laat je een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk achter. 


Mijn opleidingen

The School of Life
Medische Basiskennis
Bloesem- Kruiden & Aroma therapie
Schoonheiddspecialiste
Ayurvedische Massages
Chakra Alchemy
Academie voor Coaching en Counseling
Master Mindfulness Practitioner
Art Therapy Life Coaching
Vrouwencirkel Faciliator
Shamanic Womancraft
Basis Kraamzorg
Post-Partum Doula
Placenta Specialist


I am here, in this lifetime, to find joy and to love and respect myself and Mother Nature with a fierce gentleness… and then extend that respect, love and joy to others.