Sacred Care

Ik geniet ervan om de meeste producten die ik gebruik voor je lichaam en huis, zelf te maken. Zo weet ik zeker dat er geen overbodige of schadelijke stoffen inzitten en krijgen ze tevens de extra ingrediënten liefde en intentie eraan toegevoegd. Hiervoor maak ik gebruik van biologische kruiden, oliën, en andere grondstoffen.

60% van wat je op je huid aanbrengt, wordt in je lichaam opgenomen. Veel deskundigen zijn het erover eens dat absorptie via de huid gevaarlijker is dan via de mond. Stoffen die in het spijsverteringsstelsel worden opgenomen, gaan door de nieren en de lever, waar enzymen deze afbreken en vaak ontgiften, terwijl stoffen die via de huid worden opgenomen, dit proces niet ondergaan. “Chemicaliën die door de mond worden opgenomen, worden door de darmen opgenomen en gaan over in het veneuze bloed, dat naar de lever wordt gebracht. “stoffen die via de huid worden opgenomen, omzeilen de lever en komen zonder deze bescherming in de bloedsomloop terecht. Voorkomen is hier beter als genezen. Klik hier voor een checklist schadelijke stoffen en doe eens een rondje in je verzorgingsproducten.

Bij Aromalifestyle vind je een ruim assortiment aan biologische etherische oliën, plantaardige biologische basis oliën, hydrolaten en alle andere grondstoffen en hulpmiddelen die je nodig hebt om zelf de beste hoogwaardige natuurlijke huidverzorging- en reinigingsproducten te maken.

En de prijzen zijn ook nog eens heel betaalbaar in vergelijking met merken als Young Living en doTerra, merken met ongefundeerde claims zoals therapeutic grade als marketing truc om de prijzen op te drijven, waar ik al helemaal geen voorstander van ben!

Bij Young Living en doTerra wordt tevens het inwendig gebruik van etherische olie en het puur gebruiken op de huid veelvuldig aanbevolen. Echter iedereen die ervaring heeft in de aromatherapie weet dat etherische olie een zeer geconcentreerd natuurproduct is. Bij juist gebruik kan etherische olie onze gezondheid veel goed doen maar bij onjuist gebruik kan het ook schade aan ons lichaam aanrichten. Young Living en doTerra wordt ook niet door gecertificeerde aromatherapeuten maar door consulenten verkocht die daar een passief inkomen mee willen opbouwen en waardoor helaas ook regelmatig foutieve adviezen worden gegeven.

Er zijn ook nogal wat bedrijven die ook aangeven dat het veilig is om essentiële olie te gebruiken bij een pasgeborene. Ze lijken te vergeten dat 1 druppel essentiële olie gelijk staat aan 15-40 koppen medicinale thee of 10 theelepels tinctuur.

Als je etherische olie verstandig gebruikt en je hebt er ervaring mee kan je de olie ook inwendig gebruiken. Bijvoorbeeld om mee te koken. Maar doe dit niet zonder gedegen achtergrondkennis. Hierover kan je meer lezen in dit artikel, daar vind je ook nog meer informatie over inname van etherische olie.

De longen en het maag- darmstelsel van een pasgeboren baby zijn nog in ontwikkeling, het gebruik van essentiële olie wordt daarom tot 3 maanden sterk afgeraden!

Na drie maanden zijn er een beperkt aantal oliën die je veilig kunt introduceren.

Durf kritische vragen te stellen in je zwangerschap en voor je baby waar het gebruik van essentiële olie aangaat!

Voor iedereen die deze 2 namen niets zegt: Young Living en Doterra zijn 2 grote Amerikaanse netwerkmarketing (ook bekend als multilevelmarketing of pyramidesysteem) bedrijven die etherische olie en gezondheidsproducten verkopen. Sinds een aantal jaren opereren zij ook in Europa en worden steeds bekender.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *