Sacred Placenta

De placenta is magisch! De placenta is de levenslijn, de brug, die moeder en kind met elkaar verbindt. Het wordt ook wel het vergeten chakra genoemd. Hoe meer ik me in de placenta ging verdiepen, tijdens mijn studie, hoe meer mijn bewondering groeide en er dingen op hun plek vielen. Je placenta verdient daarom een liefdevolle behandeling als het werk gedaan is.

Er zijn bij mij verschillende mogelijkheden om je placenta te eren. Bijvoorbeeld door encapsulatie of een placenta ritueel, waarbij we de placenta in een prachtig ritueel teruggeven aan de aardemoeder om je kindje bewust met haar te verbinden. Want Moeder Aarde wordt na de geboorte de belangrijkste voedingsbron voor je kind. Je kan hier vervolgens naar keuze een boom op planten, je kindje heeft dan zijn/haar eigen zichtbare tree of life. 

Historically, our creation stories tell of the Earth Mother birthing the world: her amniotic fluid became the oceans, the placenta became the Tree of Life. This demonstrates how essential the placenta is to our survival and how embedded it is in our psyche.

Robin LinPlacenta; the forgotten chakra

Je hebt het recht om de placenta van je baby te houden om het te eren, te danken en te laten rusten of er een postpartum medicijn van te maken. Neem het mee naar huis!

Veel vrouwen vragen aan hun doula om hun placenta te verwerken in capsules of tinctuur om te helpen bij het fysiek herstel en om postpartum stemmingen te stabiliseren. Het kan zelfs rauw worden ingenomen. Of het wordt verwerkt in geboortekunst. Bij mij is er dus uiteraard ook speciale aandacht voor de placenta,

De eenvoudigste manier om je placenta als ondersteundend middel voor later te bewaren.

Tincturen zijn vloeibare extracten met iets wat erin opgelost is, zoals kruiden of een placenta stuk. Ze worden meestal geëxtraheerd in alcohol, maar ze kunnen ook worden geëxtraheerd in appelazijn of plantaardige glycerine. De tinctuur kan worden gebruikt in elk moment van trauma, overgang en emotionele nood om uw symptomen te verlichten. Wanneer goed verzorgd kan het een leven lang meegaan, met de mogelijkheid om zelfs jaren later nog te worden omgezet in een homeopathisch middel.

Naast placenta tinctuur maken is er ook de mogelijkheid om te placenta te encapsuleren en/of te verwerken in een balsem, creme of lotion. Dit vergt wat meer kennis en tijd. Er zijn verschillende verwerkingstechnieken mogelijk.

Ik gebruik hiervoor professionele apparatuur die enkel voor placenta verwerking wordt gebruikt. Ik prepareer maar 1 placenta tegelijk en werk daarbij onder strikte hygiëne eisen maar vooral met heel veel eerbied en dankbaarheid voor het vertrouwen in mij gesteld.

Ik volg bij het verwerken van de placenta’s de strikte richtlijnen van IPEN Idenpendant Placenta Encapsulation Network.

Ik werk op basis van kostprijs + een vrije gift.

Wil je mijn uitgebreide placenta folder ontvangen? Laat dan je gegevens achter bij het kopje contact en ik mail deze naar je.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *