Mother Blessing

Een Mother Blessing Ceremony is de ultieme viering van je zwangerschap. Het is een versterkende viering die de zwangere vrouw op een betekenisvolle wijze helpt zich emotioneel, mentaal en spiritueel voor te bereiden op haar nieuwe rol in het leven als moeder.

Een Mother Blessing is een feest VOOR de geboorte, waarbij vrouwen in een kring bijeenkomen om niet alleen de aanstaande moeder te ondersteunen, maar ook te versterken en zegenen als ze overgaat in het moederschap. Om haar met liefde te overladen en haar eraan te herinneren dat ze niet alleen is. Een Mother Blessing kan worden georganiseerd door een vriendin of de aanstaande moeder zelf en worden gehouden als een alternatief voor een babyshower of babyborrel.

In vervlogen tijden hebben vrouwen elkaar altijd gesteund als het gaat om het baren van kinderen, de bevalling en de opvoeding van kinderen. In onze moderne wereld, met name in de westerse cultuur, lijkt dit steeds minder te gebeuren. Steeds meer moeders voelen zich alleen. Ze hebben vragen, angsten en onzekerheden en ze hebben hulp hierbij nodig, maar durven hier vaak niet om te vragen.

Een Mother Blessing Ceremony gaat over het vinden van onze weg terug naar die steun, via je eigen sisterhood. Er is iets heel bemoedigend in de wetenschap dat waarschijnlijk veel van de vrouwen in je gezelschap al eerder hebben meegemaakt wat je doormaakt en dat ze er zijn om van je te houden en je te steunen. Ze zijn er om jou als a.s. moeder een speciaal gevoel te geven.

Elk van de bijzondere onderdelen tijdens een Mother Blessing Ceremony gaat over het versterken van deze verbinding, deze vrouwelijke kracht en energie, zodat je het met je mee kunt nemen tijdens de geboorte om kracht uit te putten.

Wat gaan we bijvoorbeeld zoal doen?
* Smudging & Space Opening
* Visualisaties
* Bloemen Voetbad voor de a.s. moeder
* Sisterhood Complimenten Douche
* Saltbowl wens ritueel
* Birth Prayer Flags maken of andere Birth Stones
* Beads & Poetry
* Weaving the Community Web

En natuurlijk heel veel Pampering, Sharing & Caring en we sluiten af met een potluck foodsharing.

De Mother Blessing Ceremonie is een speciale tijd voor de aanstaande moeder om zich volledig verwend en gevoed te voelen en haar emotionele beker tot aan de rand te vullen, zodat ze zo verkwikt, ontspannen en opgewekt mogelijk is, voordat ze aan het werk gaat om haar kind ter wereld te brengen.

Als de Mother Blessing tot een einde komt, kun je de immense hoeveelheid liefde, vertrouwen en sisterhood voelen die de ruimte heeft gevuld en uitgebreid. Liefde en kracht is de energie die de a.s. moeder omringt. Er is een web geweven en er ontstaan vaak zelfs nieuwe vriendschappen. De a.s. moeder voelt zich alsof ze op een wolk zweeft, gedragen, en is nu voorbereid op haar reis naar de geboorte en het moederschap, wetende dat ze in een wieg van steun wordt gehouden.

Een Mother Blessing Ceremony kan naar wens een dagdeel of zelfs een hele dag beslaan. En zo nuchter of spiritueel als bij jou past. Het kan binnen of buiten, thuis of op locatie. Met een kleine of een grote groep. Genodigde moeders die borstvoeding geven zijn uiteraard van harte welkom om hun eigen kleine wondertje mee te nemen.

Het maakt niet uit wat je “spirituele” overtuigingen zijn, een Mother Blessing Ceremony is een prachtige manier om te vieren dat je een vrouw bent en het ware wonder van het leven doorgeeft.

Niet alleen zijn Mother Blessings een mooie manier om een moeder te eren, maar het verandert ook de manier waarop wij als mens naar de geboorte kijken. Ergens onderweg zijn we vergeten dat het ons doel is om nieuw leven op aarde te brengen, procreatie, dit is wat we doen, we creëren vanuit liefde! Door de ceremonie van een zegening terug in het licht te brengen, heropenen we een hoofdstuk voor vrouwen, mannen en gezinnen om de geboorte weer te zien als sacred, en de vrouw als leven gevende godin.

Een Mother Blessing Ceremony kan al vanaf 6 personen – duur 3.5 uur (benodigd materiaal/kit is inclusief) en ik zorg voor een sfeervolle aankleding en speciale muziek.
Ik weef mijn werk als Sacred Doula en mijn ervaringen als vrouwencirkel facilitator hierin samen, daarom hou ik er zo van en geniet ik, iedere blessing weer opnieuw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *