Belly Care

Belly Binding is een traditie in veel culturen, bedoeld om het lichaam van de vrouw te sluiten, zowel fysiek als spiritueel en dat was het ooit ook in Nederland. Veel mensen denken dat wij onze spirituele tradities zijn kwijtgeraakt, en voor een deel klopt dat, ze zijn minder zichtbaar geworden, maar ze zijn er nog wel degelijk! Zoals het sluiten van de kraamvrouw.

Een oude traditie die de persoon die net bevallen is eert. Geboorte is een ervaring van openheid, van rauw en kwetsbaar zijn – fysiek, mentaal, spiritueel. Belly Binding helpt het lichaam te sluiten en de ervaring van zwangerschap en geboorte af te sluiten, alles weer op zijn plaats te brengen, warmte te brengen en genezing aan te moedigen.

Vraag het je moeder of grootmoeder en zij zal zich waarschijnlijk het sluitlaken nog wel kunnen herinneren, maar vooral de fysieke kant ervan ik breng graag de balans terug door ook het emotionele mee te geven.

Voordelen van Belly Binding

 • Het voelt heerlijk!
 • Het ondersteunt je IN de zwangerschap door de druk op je bekken en onderrug te verlichten.
 • Het helpt NA de geboorte de ribbenkast, de buik en heupen weer op hun plek te komen.
 • Het trekt de buikspieren die in de zwangerschap uit elkaar zijn gegaan weer bij elkaar.
 • Wanneer het bekken en schaambeen uiteen geweken zijn tijdens de zwangerschap steunt de wikkel het terug naar elkaar komen.
 • Het ondersteunt slappe spieren.
 • Het vermindert vochtophoping in de buik en winderigheid.
 • Het vermindert het gevoel van ‘leegheid’ in je buik van de bevalling.
 • Het koestert en omarmt de moeder in een periode van kwetsbaarheid en herstel.
 • Het voorkomt rugpijn. Als je de wikkel draagt krijg je als vanzelf een goede, rechte houding.
 • Tijdens het voeden voorkomt het dat je voorover gaat ‘hangen’ en rug- en nek klachten krijgt.
 • Het vermindert de tijd van postpartum vloeien omdat het proces van vloeien wordt versneld.
 • Bij een miskraam of doodgeboren kindje kan het binden zowel het emotionele als fysieke herstel bespoedigen.
 • Het voelt heerlijk!

Woon je in de regio Zoetermeer, ben je bijna of net bevallen en wil je dat ik je eerst zelf een keer in een bellybind wikkel en je vervolgens zelf leer hoe het te doen voor je postpartum periode? Dat kan! Ik gebruik als professional een voorbereidende verwarmende massage met kruiden, een belly firming pasta en een knooptechniek waardoor je bellybind echt goed stevig zit op de juiste plekken en je de support geeft die je nodig hebt.

Een bellycare en bellybind ervaring is zoveel meer dan alleen een middel voor het herstellen van je buikspieren en je bekken. Het gaat over het vergemakkelijken van genezing, fysiek en emotioneel. Moeders eraan herinneren dat ze een placenta grootte wond in hun baarmoeder hebben, waar hun baby ooit zat. Ze zeggen: “Ja, je verdient het niet alleen om te rusten en verzorgd te worden, maar het is absoluut noodzakelijk”. Ik ben hier, ik zal voor je zorgen. ⠀


Het gaat over luisteren. Luisteren naar haar woorden, luisteren naar haar lichaam, luisteren naar haar hart. Wat zeggen ze allemaal? Is er medisch gezien iets aan de hand dat aandacht nodig kan hebben? Is er emotioneel iets aan de hand dat aandacht nodig kan hebben?

Je hoeft je bij mij niet sterk voor te doen, alle begin is moeilijk. Alles is aan het veranderen en je hoeft het niet alleen te doen. Ik ben hier, ik zal je steunen. Laat me je tranen afvegen als je je emoties loslaat.⠀

Ik ben hier, laat mij je vasthouden zodat jij je kunt laten gaan.

En zelfs ruim na de bevalling kun je de bellybind nog blijven gebruiken tijdens je (pre)menstruatie periode als deze erg pijnlijk is, het is dan een heerlijke liefdevolle omarming van je gespannen buik! 

Bellybinding is als dienst uitsluitend mogelijk in Zoetermeer e.o. en kan bij jou aan huis of bij mij thuis (inclusief bellymassage en firming herbal pasta)

Ik heb ook een DIY bellybind pakket voor je van ongebleekt katoen om naturel te gebruiken of om zelf te verven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *