Rite of the Womb

De baarmoeder is geen plek om angst en pijn in te verzamelen.
De baarmoeder is een plek van creatie en geboorte van leven

In je baarmoeder heb je niet alleen je eigen pijn opgeslagen, maar ook die van alle generaties vrouwen vóór jou. En de collectieve pijn van alle vrouwen van alle tijden. Van onderdrukking, ontkenning en van misbruik. Hoe mooi is het als deze cyclus van pijn bij jou kan en mag stoppen, zodat we deze niet meer doorgeven aan de generaties na ons.

De baarmoeder is van oorsprong een plek van creatie en leven geven. De vrouwelijke energie is eeuwenlang onderdrukt (mede door eeuwen van patriarchaat) bij zowel vrouwen als mannen. Nu is de tijd om de kracht van de vrouwelijke energie te herinneren.

De rite of the womb is een prachtige helende ceremonie en vindt haar oorsprong bij de Inca vrouwen uit de amazone. De rite wordt ook wel de 13e Munay-Ki rite genoemd. Het getal 13 verwijst naar de 13 maandstonden in een jaar van een vrouw.

Toen ik vijf jaar geleden zelf de rite mocht ontvangen wist ik zelf nog niet hoe diep de impact hiervan zou zijn, door het vrijmaken van mijn baarmoeder kon mijn kleindochter vrij van karmische pijn ter wereld komen.

De rite of the womb is een prachtig ritueel om te doen voor de conceptie van je kind zodat je jouw kind in een pijnvrije baarmoeder kunt ontvangen.