Mijn Verhaal

Als ik als jong meisje de wijsheid die ik nu heb over de rites of passage als vrouw had mogen leren, zou mijn leven heel anders verlopen zijn. In plaats van in mijn kracht te stappen gaf ik mijn kracht uit handen en verloor ik steeds meer het vertrouwen in mijn eigen lijf en kunnen. Het heeft me jaren gekost om dat te helen en weer terug te claimen, nu is het tijd om die wijsheid weer door te geven. 

Zelf ben ik moeder van drie dochters en inmiddels ook grootmoeder van een prachtige kleindochter. Heel mijn leven al heb ik een fascinatie gehad voor oude matriarchale culturen, hun rituelen en tradities en over de jaren heen ontwikkelde ik een ware passie voor alchemie, antropologie, mythologie en de psychologie. In mijn eigen reis om de wonden uit mijn jeugd en de “grote moederwond” te helen heb ik een paar bijzondere openbarende ervaringen gehad, prachtige inzichten die ik mocht ontvangen, inzichten die nu steeds meer aan elkaar zijn geweven tot een prachtig overzichtelijk weefsel van diepe ervaringswijsheid.

Het was de geboorte van mijn eigen kleindochter die me deed beseffen hoezeer pasgeboren moeders tegenwoordig zijn afgesloten van een matrix van de oh zo nodige fysieke, emotionele en spirituele support, waardoor ze het gevoel hebben er alleen voor te staan. Vaak werken hun eigen moeder en sisters part- of fulltime om in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien, waardoor de community die we vroeger om ons heen hadden als nieuwe moeders steeds meer dreigt te verdwijnen.

Met een beetje geluk en een royaal inkomen kun je hulp voor in en rondom het huis inkopen, kun je een oppas inhuren en kun je geestelijke begeleiding zoeken bij een therapeut. Een valse materiële matrix. Want als het geld wegvalt, valt ook de matrix uiteen. Acht dagen kraamhulp is niet voldoende, en dekt ook maar een deel van de behoeften; om een moeder geboren te laten worden is meer support en ook over een langere termijn support nodig. Gelukkig begint hier vanuit de overheid ook zicht op te komen met het 1000 dagen programma Kansrijke Start.

Ik zou graag zien dat een doula voor iedere moeder bereikbaar wordt, en niet afhankelijk is van voldoende inkomen.

Ik zou graag zien dat de community die zij zo hard nodig hebben een weg terug in de samenleving vindt, dat mensen het belang ervan gaan inzien. Dat de “grootmoeders” die de moeders willen moederen opstaan en hun wijsheid en hulp willen delen in het belang van iedereen. Dat is mijn grote wens…. een netwerk van vrijwillige maar goed opgeleide community doula’s voor nieuwe moeders met een lager inkomen, want ook zij zijn het waard. Tijd om mijn grootse dromen te gaan realiseren en een support netwerk te gaan bouwen, maar ook ik kan dit niet alleen en ik vertrouw er dan ook op dat er vrouwen zullen opstaan die mij hierin willen ondersteunen.

 

Mijn opleidingen

The School of Life
Medische Basiskennis
Bloesemtherapie
Aromatherapie
Chakra Based Psychology
Academie voor Coaching en Counseling
Soulbased Coaching & Counseling
Sacred Stone Ayurvedic Massage
Desiremap
A Woman On Purpose
Warrior Goddess Training
Red Tent Facilitator
Master Mindfulness Practitioner
Tantric Rose Mystery School
Sacred Drum Facilitator
Art Therapy Life Coaching
Global Sisterhood Circle Facilitator
Sacred Blood – 13 moon mysteries
Sacred Post-Partum Doula
Birth Psychology

Eeuwenlang zijn vrouwen moeder geworden in het comfort van hun huis, hun eigen heiligdom, in het vertrouwde gezelschap van hun dierbaren en andere vrouwen uit de community die hen hebben verzorgd, gevoed en ondersteund in dit initiatie proces.