The Sacred Doula

Het woord ‘doula’ is van oorsprong oud-Grieks en betekende in die taal ‘dienende vrouw’. De laatste jaren is het woord ingeburgerd geraakt in een nieuwe betekenis rondom zwangerschap, geboorte en postpartum.

Ik ben hier, in dit leven, om vreugde te vinden en om mezelf en Moeder Natuur lief te hebben en te respecteren met een felle zachtheid…. en dan dat respect, die liefde, wijsheid en vreugde uit te breiden naar anderen.

Toen ik 2 jaar geleden de naam The Sacred Doula koos, beseft ik me nog niet de volledige diepte en omvang ervan. Ik ben die dienende vrouw, ik help een nieuwe wereld geboren te laten worden waarin weer plek is voor het vrouwelijke, haar wijsheid en haar mystiek. Het hoe, dat zijn slechts tools.

Als doula leerde ik alles over geboorte en postpartum, maar vooral ook over onze eigen wedergeboortes als vrouwen. Iedere nieuwe fase in ons leven worden we herboren. Als vrouw leerde ik over de Rites of Passage die we allen doorlopen van onze eigen geboorte, onze eerste menstruatie tot aan onze overgang en uiteindelijk onze dood om deze lief te hebben en te respecteren. Want iedere fase brengt geschenken een kans op heling en nieuwe wijsheden die ons laten groeien en evolueren tot een bewuster mens, onze eigen sacred wisdom.

Als ik denk aan het woord god/godin dan denk ik aan de natuur; aan haar ritmes en haar onmetelijke wijsheid, schoonheid en overvloed en hoe wij daar een wezenlijk onderdeel van zijn. De natuur is en schenkt ons haar meest bijzondere medicijn, haarzelf.

Het is dan ook vanuit dit diepe respect dat ik nu alles samen laat komen als Sacred Doula, mijn kennis als doula, mijn kennis van de natuur, haar ritmes en haar medicijnen waarmee wij voor onszelf kunnen zorgen. Zodat wij onze eigen schoonheid en wijsheid mogen herinneren en het beste van onszelf kunnen schenken aan onze kinderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *