Sacred Steam

Peri-Steam Hydrotherapie (aka vaginaal stomen) is een eeuwenoude, oude zelfzorg en genezingstechniek die door vrouwen in vrijwel elk land ter wereld wordt gebruikt.

In de middeleeuwen behandelde men kwalen van de baarmoeder onder andere met stoofpotjes met welriekende stoffen zoals amber, salie, bijvoet en kamille. Zo’n potje werd tussen de voeten onder de rok gezet. Hier laat een dame de damp van welriekende kruiden naar haar inwendige organen opstijgen.

Stomen in het vierde semester van de zwangerschap (de post-partum periode) is een belangrijke, noodzakelijke vorm van zelfzorg. Stomen met aangepaste, organische kruidenmengsels is een zachte, krachtige reinigingsmethode – het helpt om tere weefsels te genezen die mogelijk uitgerekt, gescheurd of anderszins gewond zijn geraakt tijdens de geboorte.

Stomen helpt bij het stimuleren van een volledige reiniging van de baarmoeder en helpt bij het vrijkomen van de resterende lochia na de geboorte van uw baby. De werking van stoom heeft een liftend effect, wat prachtig is om te helpen voorkomen dat uw kwetsbare organen verzakken.

Het sterkt het weefsel in het vaginale kanaal aan, wat ook helpt om een verzakking te voorkomen en het hele bekkengebied te tonifiëren. De werking van stoom is natuurlijk ook diep opwarmend, wat een van de belangrijkste prioriteiten is bij de genezing en verzorging na de bevalling – het verwarmen van de moeder – omdat ze bijzonder gevoelig is voor kou en wind na de bevalling.

Bovendien voelt het geweldig aan en geeft het comfort in een tijd waarin vrouwen bijzonder kwetsbaar en rauw zijn en zo veel mogelijk afdichting, opwarming en ondersteuning nodig hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *