De wijsheid van je cyclus

Ik vind dat een deel van het persoonlijke ontwikkelingsproces van elke vrouw gewijd moet zijn aan het herstellen van de verbinding met haar cyclus, te leren over haar innerlijke seizoenen en de kracht die erin schuil gaat want hierin zitten de kwaliteiten van het vrouwelijke verborgen.

Een vrouw die de kracht van haar eigen cyclus kent, zal diezelfde fasen ook herkennen in conceptie, zwangerschap, geboorte en post-partum en een wijze intuïtieve moeder worden die haar eigen keuzes durft te maken. Als je eenmaal de ware magie van je cyclus hebt ontdekt, kun je dit toepassen op alles wat je creëert! Of dat nu een kind, project, visie, missie, zakelijk idee of whatever is!

Het moederschap begint met conceptie, en conceptie begint met een gezonde menstruatiecyclus en een pijnvrije baarmoeder.

In feite is je leven gebaseerd op je menstruatiecyclus, of je je dat nu realiseert of niet, of je er nu aandacht aan besteedt of niet. En iedereen die onder één dak woont, is onder invloed van de menstruatiecycli van de vrouwen die er wonen. 

De menstruatiecyclus is je ultieme gids om bevriend te raken met jezelf en volledig te genieten van het volledige genot en de autoriteit van het vrouw zijn.

Vrouwen waren vroeger veel beter afgestemd op hun lichaam en omgeving. Ze leefden met de seizoenen, voelden de veranderingen in de natuur en gebruikten dit als kompas om door het jaarwiel heen te navigeren.

Menstruerende vrouwen in de oude tijd trokken zich terug uit het alledaagse leven. Wat er in die tijd toe deed was de binnenwereld. Hoe anders is dat nu, vrouwen zijn een vast onderdeel geworden van de economie en er wordt van vrouwen min of meer verwacht continue op hetzelfde energieniveau mee te blijven draaien in de maatschappij.

De natuurlijke neiging om zich terug te trekken op dit moment van de maand, stelt een vrouw in staat om stil te worden, naar binnen te keren, in harmonie los te laten en open om te luisteren en te voelen wat nodig is voor de volgende fase en daar het zaadje voor te planten.

Cyclusbewustzijn is het kennen en waarderen van je unieke cyclische patroon van energie en stemming gedurende de hele menstruatiemaand. 

 

Vrouwen en de magie van hun cycli.

De cyclus bestaat uit 4 fasen:
Menstruatie (dagen 1-7) – Winter – Donker/Nieuwe maan – Crone
Pre-Ovulatie (dagen 7-14) – Voorjaar – Wassende maan – Maagd
Ovulatie (dagen 14-21) – Zomer – Volle Maan – Moeder
Pre-Menstruatie (dagen 21-28) – Herfst – Afnemende maan – Maga

Dit is gebaseerd op een gemiddelde cyclus van 28 dagen. Elke cyclus varieert echter in lengte, dus deze ‘tijdsframes’ kunnen voor elke vrouw iets anders zijn. De enige constante is dat je altijd 14 dagen voor de menstruatie ovuleert.

Door toe te passen wat we weten van de seizoenen kunnen we de menstruatiecyclus op een heel andere manier gaan bekijken en heel praktisch gaan gebruiken voor onze persoonlijke groei maar ook voor het vinden van ons natuurlijke ritme als moeders en onze verbinding met de natuur.

Helaas kiezen veel vrouwen nog steeds voor een of andere hormonale behandelingen om de stemmingswisselingen te ‘genezen’, de pijn te stoppen of om de cyclus te reguleren. Dit ontkoppelt ons van onze natuurlijke heling en cyclus. Het verhindert ons toegang te krijgen tot onze ware  innerlijke krachtbron.

De cyclus stopt niet tijdens de zwangerschap en na de menopauze. Hoewel het lichaam een fysieke cyclus kan stoppen, gaat het spirituele aspect gewoon door, vaak synchroon met de maancyclus, en in de crone fase van het leven zijn de energieën nog krachtiger en dieper.

Vrouwen hoeven alleen maar de kracht/energie die ze in zich hebben te begrijpen en te leren gebruiken.

Als een vrouw kan ontcijferen wat haar irriteert, pijn doet of afleidt, de dingen over HAARZELF ontdekt die ze daarin kan veranderen, dan kan ze deze loslaten met haar bloed zodat ze het niet meer hoeft mee te nemen in haar volgende cyclus.

Maar dit is meestal wat er gebeurt; we missen de kans voor de transformatie omdat we de tijd niet hebben/nemen om naar binnen te keren, om los te laten en in plaats daarvan nemen we dezelfde energie mee naar de volgende cyclus en die wordt versterkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *