Meten is weten

Know Thy Self is een welbekende uitspraak en het is waar, een vrouw die haarzelf intiem kent heeft de sleutel tot meesterschap in handen. En weten begint bij meten, het onzichtbare of ontastbare zichtbaar en tastbaar te maken.

Elke vrouw zal enkele gezondheidsgerelateerde, fysieke en/of psychologische, implicaties ondervinden van het vrouw zijn. Dit komt voor in de hele levenscyclus, van menstruatie, zwangerschap tot de menopauze. Veel van deze aandoeningen komen tot uiting in emotionele stress, een slechtere psychologische gezondheid (vaak depressie), vermoeidheid en pijn, waarvan bekend is dat ze allemaal aanzienlijke negatieve gevolgen hebben voor je welzijn, je relatie en op het werk.

De schrijnende symptomen die zo vaak rond de menstruatiecyclus van een vrouw in onze tijd zijn vaak te wijten aan vrouwen gewoon niet verbonden zijn met hun cyclus en het negeren van hun lichaam boodschappen of symptomen, boodschappen daar om specifieke emotionele, of fysieke behoeften of onevenwichtigheden aan te geven. Onze menstruatie symptomen zijn meestal ‘wakeup calls’ over de hoeveelheid giftige stoffen in ons leven, of dat nu in het voedsel is dat we eten, het bedrijf dat we houden of de stressniveaus die we creëren door onze levensstijl.

Me v PMDD maakt symptoom tracking voor Premenstruele dysfore stoornis (PMDS) ongelooflijk eenvoudig met eenvoudig af te lezen symptoom grafieken die jezelf en je artsen kunnen helpen PMDS te begrijpen en effectiever te behandelen. Ook opent het deuren in onderhandelingen met je werkgever over flexibiliteit in je werktijden.

Gooi je papieren kaarten weg (recyclen!), volg en beheer(s) PMDS vanuit de palm van je hand.

  • Symptom Tracking – Volg de dagelijkse symptomen en algemene stemmingen op 0-10 schalen om te zien hoe PMDS van dag tot dag, cyclus tot cyclus, behandeling tot behandeling verandert.
  • Tracking van de behandeling – Houd al je PMDS-behandelingen op één plaats, gemakkelijk toegankelijk, gemakkelijk te onthouden en te delen met nieuwe artsen.
  • Cycle Tracking – Volg de symptomen op basis van de dagen van je cyclus of track via kalenderdagen. Het is aan jou!
  • Self-Love Journal – Houd al je gedachten en notities met betrekking tot PMDD op één plaats. Ontlucht gevoelens, stel je zelfzorgplan op, laat notities van eigenliefde achter, en nog veel meer om PMDS te bestrijden.
  • Mijn gegevens – Verken je symptoomgegevens op gemakkelijk leesbare lijngrafieken.

Veel, heel veel klachten zijn gerelateerd aan je cyclus! Simpelweg omdat er in deze maatschappij onvoldoende ruimte is om als vrouw naar het natuurlijke ritme van onze cyclus te leven. Daar breng ik zo graag verandering in door als voorlichter menstruatie kennis te gaan verspreiden op scholen en in bedrijven.

Meten is weten, als je precies wilt weten wat de invloed van je cyclus is in je leven dan raad ik je aan eens een tijdje met deze app bij te houden wat de impact is op je leven. Je krijgt dan een prachtig overzicht van je goede en je minder goede dagen en kunt je leven hieromheen gaan inrichten. Je gaat dan met de stroom mee in plaats van ertegenin, wat doodvermoeidend is op den duur.

***Me v PMDD is geen medisch diagnostisch hulpmiddel, maar het kan zeker helpen!

In samenwerking met

2 Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *