Start zelf je Mealtrain

Hoewel kraamcadeaus heel leuk zijn om te krijgen en het natuurlijk ook heel gezellig is om je nieuwe aanwinst aan je familie en vrienden te laten zien, is het ook een hele drukke en vermoeiende periode. Je lichaam heeft net een topprestaties geleverd, want er is een kind geboren. Je lichaam is dus logischerwijs even tijdelijk uitgeput. En door de gebroken nachten ben je vaak nog eens extra moe. En niet te vergeten, je hebt ineens dit nieuwe mensje, om te leren kennen en om voor te zorgen.

Familie en goede vrienden willen in de post partum periode meestal maar al te graag een handje helpen. Dat weet ik uit ervaring als Doula. Maar wat ze vaak ervan weerhoudt om het ook daadwerkelijk te doen, is dat het meestal onduidelijk is wat ze precies voor de kersverse ouders kunnen betekenen, of hun hulp welkom is, en hoe vaak. Dus waarom ze niet een handje helpen door zelf een mealtrain op te starten!

Iedereen ervaart de kraamtijd anders. Toch zijn er een aantal dingen waar iedere pasgeboren ouder behoefte aan heeft, gezonde maaltijden, hulp in huis en rust. Zeker als de nieuwe mama borstvoeding geeft.

Met de handige checklist bespreek ik samen met jullie je persoonlijke voorkeuren, aan welk soort hulp hebben jullie behoefte en van wie. Dit is uiteraard voor ieder verschillend, waar de een behoefte heeft aan iemand die af en toe een maaltijd komt brengen, heeft de ander wellicht behoefte aan een uurtje oppas of iemand die boodschappen voor ze doet of een handje helpt in het huishouden. Deze voorkeuren verwerken we vervolgens in de agenda en je kan beginnen met mensen uitnodigen.

Want laten we eerlijk zijn, de eerste dagen wil je de deur niet uit moeten om boodschappen te moeten doen en heb je ook geen zin om uren in de keuken te moeten staan.

Mealtrain!

Mensen kunnen zich zelf opgeven om een maaltijd bij je af te leveren op een vooruit geplande dag (via de app), en als genoeg mensen dat doen, dan heb je een mealtrain. De mealtrain kan een bepaald aantal dagen of zelfs weken duren.

Niet koken en toch met liefde gemaakte gezonde maaltijden EN wat extra hulp in huis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *