Start een Mealtrain

Hoewel kraamcadeaus heel leuk zijn om te krijgen en het natuurlijk ook heel gezellig is om je nieuwe aanwinst aan je familie en vrienden te laten zien, is het ook een hele drukke en vermoeiende periode. Je lichaam heeft net een topprestaties geleverd, want er is een kind geboren. Je lichaam is dus logischerwijs even tijdelijk uitgeput. En door de gebroken nachten ben je vaak nog eens extra moe. En niet te vergeten, je hebt ineens dit nieuwe mensje, om te leren kennen en om voor te zorgen.

Familie en goede vrienden willen in de post partum periode meestal maar al te graag een handje helpen. Dat weet ik uit ervaring als Doula. Maar wat ze vaak ervan weerhoudt om het ook daadwerkelijk te doen, is dat het meestal onduidelijk is wat ze voor de kersverse ouders kunnen betekenen, of hun hulp welkom is, en hoe vaak.

Iedereen ervaart de kraamtijd anders. Toch zijn er een aantal dingen waar iedere pasgeboren ouder behoefte aan heeft, gezonde maaltijden bijvoorbeeld. Zeker als de nieuwe mama borstvoeding geeft.

Met de handige checklist bespreek je samen met de kersverse ouders hun persoonlijke voorkeuren, aan welk soort hulp hebben zij behoefte en van wie. Dit is uiteraard voor ieder verschillend, waar de een behoefte heeft aan iemand die af en toe een maaltijd komt brengen, heeft de ander wellicht behoefte aan een uurtje oppas of iemand die boodschappen voor ze doet of een handje helpt in het huishouden. Deze voorkeuren verwerk je vervolgens in de agenda en je kan beginnen met mensen uitnodigen.

Hoe dan ook, wat voor persoon je ook bent, introvert, extravert, zware bevalling, minder zware bevalling, waar je nieuwe ouders echt een plezier mee doet, is met iets waar de nood het grootst is: the mealtrain. Want laten we eerlijk zijn, de eerste dagen wil je de deur niet uitmoeten om boodschappen te moeten doen en heb je ook geen zin om uren in de keuken te moeten staan.

Mealtrain!

Je hebt nodig, een vriendin of familielid die zo lief is een mealtrain voor je op te zetten. Of, je kunt het zelf doen als a.s. ouders (tip, publiceer de link op je geboortekaartje). Mensen kunnen zich zelf opgeven om een maaltijd bij je af te leveren op een vooruit geplande dag (via de app), en als genoeg mensen dat doen, dan heb je een mealtrain. De mealtrain kan een bepaald aantal dagen/weken duren. De beste cadeaus zijn verzorgde maaltijden, gezond, voedzaam, hier heeft iedere nieuwe ouder behoefte aan.

Niet koken en toch met liefde gemaakte gezonde maaltijden EN wat extra hulp in huis

Je kunt als ouders zelf aangeven wat je wilt hebben. Je kunt zelfs zeggen hoe laat je het wilt hebben. Mensen kunnen opgeven wat ze voor je gaan maken. Je hoeft in extreem hectische weken niet te koken.

Klik hier voor de site en hoe het werkt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *