Bewuste Lifestyle

Bewuste ouders voeden bewuste kinderen op en bewuste kinderen worden bewuste volwassenen en die zorgen beter voor zichzelf, elkaar en de aarde.

De afgelopen jaren heb ik door mijn voortschrijdende inzichten mijn eigen lifestyle grondig aangepakt. Ik ben gaan minimaliseren, mijn voeding is mijn medicijn geworden, de producten die ik gebruik zijn zoveel mogelijk duurzaam, biologisch en natuurlijk. Veel daarvan maak ik lekker zelf, dat is niet alleen leuk om te doen, je weet ook precies wat er in gaat!

Verantwoorde keuzes maken

Het juiste doen, ook als dat betekent dat de inkoopprijs dan wellicht iets hoger uitvalt. Moeder Aarde die zo onvoorwaardelijk en overvloedig geeft, wordt dagelijks uitgeput, leeggeroofd, onnodig vervuild en zwaar belast. Daar wil ik; als vrouw, moeder, grootmoeder en als Sacred Doula geen bijdrage meer aan leveren. Als consumenten hebben we zoveel macht om de wereld te veranderen door gewoon bewust te zijn van wat we kopen. Goedkope spullen komen ons meestal duur te staan op de lange termijn.

Mijn ecologische voetafdruk verminderen en anderen hier ook bewust van maken speelt een grote rol in mijn leven en mijn werk als Sacred Doula.

Waar let ik zelf tegenwoordig op:

  • Duurzaamheid
  • Voor iedereen in de keten een eerlijke prijs
  • De allerbeste kwaliteit
  • Milieu en energie moeten worden gespaard
  • Goed werkgeverschap
  • Zoveel mogelijk lokale initiatieven ondersteunen en (seizoens) producten kopen

Ik wil namelijk dat zowel mijn kleindochter als jouw kleintje een prachtige toekomst hebben. En daarom maak ik bewuste keuzes in de grondstoffen, materialen en producten waar ik mee werk.

Voor haar, voor mij, voor jou, voor onze kinderen en kleinkinderen en de vele generaties na hen.

Jezelf opleiden als ouder

Wanneer je een kindje verwacht, sta je op het punt heel wat aankopen te doen. Vanuit verschillende hoeken hoor je wat je allemaal zeker nodig hebt voor een goede opvoeding, maar eigenlijk heeft je baby de eerste maanden niet zo veel nodig. Een duurzaam en ecologisch verantwoorde babyuitzet toch low-budget houden is de dag van vandaag een stuk eenvoudiger dankzij de vele nieuwe duurzame initiatieven en projecten die momenteel als paddenstoelen uit de grond aan het rijzen

Durf kritische vragen te stellen!

Lees ook Slow Living

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *