Bloedeerlijk

Bloedeerlijk is ze…. je lichaam vertelt je altijd de waarheid hoeveel je werkelijk van jezelf en het leven houdt. Je lichaam is je beste vriendin! En echte vrienden moet je koesteren!

We zijn niet altijd de beste vriendinnetjes geweest mijn lijf en ik. Toen ik 28 werd kreeg ik de diagnose fibromyalgie en kreeg ik, even gechargeerd, te horen dat ik er maar mee moest leren leven omdat er niet echt een oplossing voor was. Makkelijker gezegd dan gedaan als je moeder bent.

Een strijder, moedig en Eigen-wijs is zo ongeveer mijn visitekaartje, dus ik ben mezelf nog steeds heel erg dankbaar dat ik dat advies niet ter harte nam en op zoek ging naar een oplossing voor mijn “probleem”.

Het heeft me heel wat jaren gekost om in te zien dat het helemaal geen probleem was maar juist een kans om mezelf beter te leren kennen en meer van mezelf te leren houden. Een kans om mijn eigen ritme in het leven te vinden, mijn eigen lied te componeren en te zingen zoals ik gebekt ben en te dansen op een lied die enkel ik kon horen. IK was mijn eigen medicijn!

Als je luistert naar haar fluisteren, dan hoeft ze niet te schreeuwen!

Om verlichting te vinden voor mijn pijnklachten en vermoeidheid begon ik naar alternatieven te zoeken in natuurlijke geneeswijzen. Dit bracht me dichter bij de natuur maar daarmee ook bij mijn eigen seizoenen. Ik realiseerde me dat ik constant in een soort lente/zomerstand stond en maar doorging en doorging, wat er uiteindelijk in resulteerde dat mijn lijf me niet meer bij kon houden en zelf steeds aan de handrem trok.

Toen ik met de pil stopte omdat ik na mijn scheiding en een desastreuze relatie daarna met een narcist van plan was om de rest van mijn leven lekker vrijgezel te blijven, begon mijn natuurlijke cyclus en ritme weer zichtbaar te worden en ze nam me mee op reis, een magische reis door mezelf.

Het was mijn eigen cyclus die me vervolgens begon te leren wat mijn lichaam nodig had om haarzelf weer te regenereren, fysiek, mentaal maar ook emotioneel en spiritueel.

En als ze nu fluistert, dan sta ik stil en luister…. in dankbaarheid.

Serendipity is het Engelse woord voor serendipiteit, wat betekent het vinden van iets onverwachts en bruikbaars terwijl je op zoek bent naar iets totaal anders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *