Birth Keeper

Het moment dat ik zelf voor het eerst moeder werd, was het begin van een prachtige intieme reis door de diepte van de vrouwelijke psyche die nog altijd voortduurt en die me dagelijks blijft verwonderen. Verbinding maken met onze levensreis als vrouw en welke geschenken iedere fase ons brengt.

I’m waking to a new kind of power—one of wisdom and a strong desire to help others, from a calm,wise and grounded presence.

De geboorte van mijn kleindochter en mijn nieuwe rol als grootmoeder was een keerpunt en heeft mij er uiteindelijk toe doen leiden om mijn wijsheid ook met anderen te willen delen.

Ik geloof dat vrouwen vanuit instinct weten hoe ze moeten bevallen, dat is gecodeerd in ons DNA en dat ook baby’s weten hoe ze geboren moeten worden als het zover is. En dat wij als vrouwen ook intuïtief weten wanneer er iets mis is. In deze cultuur moeten we soms herinnerd worden aan onze kracht, onze wijsheid en ons potentieel als vrouw.

Midwife komt van een oud Engels woord dat “met vrouw” betekent. Kennis over niet enkel de geboorte maar alle vruchtbaarheid-fasen (van menarch tot menopause) ging van vrouw op vrouw over en omhelsde veel meer dan enkel het fysieke; de spirituele wijsheid over de verschillende levensfasen werd ook overgedragen.