Bouw aan je Tribe

Ondersteuning is het belangrijkste aspect van je zorg na de bevalling en toch wordt hier vaak het minste aandacht aan geschonken qua voorbereiding. Terwijl jullie in verwachting zijn, is het een goed moment om na te denken over wie jullie zal steunen terwijl jullie je baby verzorgen en welke mensen en middelen jullie hiervoor beschikbaar hebben.

Steeds meer jonge ouders voelen zich alleen. Ze hebben vragen, angsten en onzekerheden en ze hebben hulp hierbij nodig, maar durven hier vaak niet om te vragen. Ook lijkt het een cultureel taboe om erover te spreken, want je babytijd moet toch een grote roze wolk zijn?

Het is essentieel om te begrijpen dat de eerste paar weken na de geboorte belangrijke en delicate patronen creëren die het gezin lang zullen beïnvloeden. In deze tijd wordt namelijk voor de baby de fundering gelegd voor hechting, veiligheid en vertrouwen.

In onze cultuur is het vragen om hulp niet iets wat de meesten van ons gemakkelijk vinden. Maar door hulp te verwelkomen voel je je als nieuwe ouder juist minder geïsoleerd en krijg je een dieper inzicht in de kracht van de gemeenschap. Je staat vrienden, familie of buren toe om te helpen en betrokken te raken bij deze bijzondere tijd van je leven.

Wat zijn de universele postpartum behoeften?

  • Rust en tijd om te kunnen hechten, helen en transformeren
  • Gezonde aansterkende voeding
  • Een schoon en opgeruimd huis
  • Partnerzorg (ja ook partners verdienen extra aandacht)
  • Tijd om aan de band met jullie kind te werken
  • Een oordeelvrij luisterend oor om alles te verwerken
  • Je gezien, gehoord, gesteund en gerespecteerd voelen
  • Betekenisvolle rituelen die deze mijlpaal markeren
  • En heel veel oprechte liefde en support van je tribe

De moderne mens kent van vrijwel alles de prijs, maar slechts van weinig de werkelijke waarde.

Oscar Wilde

Als babyplanner help ik je tijdens je zwangerschap dit netwerk op te bouwen zodat je straks een stevige fundering hebt als de baby geboren is. Als doula ben ik er als deel van je online tribe, voor gedegen advies en een oordeelvrij luisterend oor.

Zelfs als we mijlenver van elkaar verwijderd wonen, kan ik nog steeds je zwangerschaps- en geboortereis als je virtuele Doula ondersteunen.

Je zwangerschap en prille moederschap is vaak gevuld met vragen en je kunt het gevoel hebben dat je alleen wat extra ondersteuning nodig hebt bij de voorbereiding op de bevalling en je kraamtijd of als je onverwacht met vragen zit, dan kan een virtuele doula een uitkomst zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *