Dicht bij je hart

Je baby dragen stimuleert een veilige hechting en heeft tal van extra voordelen. Je kindje dragen heeft een positief effect op zijn/haar lichamelijke, intellectuele en emotionele ontwikkeling en maakt bovendien het leven voor jou als ouder makkelijk!

Een evenwichtige ontwikkeling voor je kindje

In een draagdoek ervaart je baby de wereld vanuit een voor hem veilige positie. De massa prikkels die hij op korte tijd te verwerken krijgt boezemen je baby, zo knus gedragen, geen angst in. Dit gevoel van veiligheid leidt tot de ontwikkeling van een positief zelfbeeld en vormt later de basis voor een zelfbewuste en zelfverzekerde persoonlijkheid.

In een draagdoek wordt je baby niet gedwongen om passief en wachtend de dag door te brengen, maar neemt hij op een natuurlijke manier deel aan jouw activiteiten. Je baby krijgt zo heel wat te zien en te horen, wat zijn/haar psychosociale ontwikkeling ten goede komt. Vanaf een veilig plekje krijgt je baby de kans om vanuit ooghoogte mee te communiceren met de mensen en wereld om hem/haar heen. Wordt het je baby even te veel dan sluit je baby de oogjes en valt in slaap tegen je borst .

Ook de lichamelijke ontwikkeling van je baby wordt op veel verschillende manieren gestimuleerd. Door alle bewegingen en aanrakingen wordt een goede ontwikkeling van de fijne en grove motoriek bevorderd. Je baby zit veilig in de draagdoek terwijl hij/zij volop kan voelen, aaien, grijpen en knijpen. De ontwikkeling van de spieren en de gewrichten wordt ook gestimuleerd door je baby in de M-houding te dragen.

Let op want in veel draagzakken zit je baby niet in deze ergonomische houding. Alleen met een draagdoek ben je zeker dat je je baby altijd de juiste ondersteuning kunt geven. 

Onderzoek heeft aangetoond dat baby’s die regelmatig gedragen worden, minder vaak huilen en minder vaak last hebben van krampjes en reflux dan baby’s die niet vaak gedragen worden.

Ook voor vaders is babydragen erg leuk! Door je baby veel te dragen, leer je je baby goed kennen en bouw je een hechte band op.

Gezellig & gemakkelijk voor jou

Een draagdoek is erg praktisch, met je baby veilig in de draagdoek ben je mobiel en kun je je ook op andere bezigheden richten, terwijl je baby rustig en ontspannen tegen je aan zit.

Ook ideaal voor borstvoeding: de nabijheid van je baby bevordert de afgifte van prolactine en zorgt er bovendien voor dat je eerder hongersignalen van je baby opvangt zoals ‘zoeken’, sabbelen en tong uitsteken.

Een draagdoek neemt zo weinig plaats in beslag dat je hem altijd mee kunt nemen, handig voor onderweg. Het is ontzettend handig als je door een drukke winkelstraat loopt, met de tram, bus of metro mee wilt of bijvoorbeeld door het bos wandelt. En jij als drager bent de allerbeste schokbreker.

Een gebruikte draagdoek draagt veel prettiger dan een nieuwe en spaart het milieu!

Op Marktplaats kun je terecht voor van alles en dan nog wat. Ook voor tweedehands draagdoeken. Denk dan wel aan het volgende: Als iets te mooi is om waar te zijn, is dat het vaak ook. Als je deze en de andere veilig handelen regels van Marktplaats volgt, is dit een prima medium om een mooi doekje te scoren.

En heb je toch liever een nieuwe? Via Kiind magazine, het tijdschrift over natuurlijk ouderschap, kun je een prachtige nieuwe draagdoek scoren bij een abonnement!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *