De magie van aanraking

Huidhonger, heb je weleens van dat woord gehoord? Huidhonger is het snakken naar een liefdevolle zachte aanraking door een ander. Aanraking is liefde. En heel eerlijk als moeders kunnen we niet zonder! Vaak zijn wij het die de zachte liefdevolle aanraking aan de ander; je kleintje of je partner geven. Na de hele dag een kindje aan je borst verlang je maar al te vaak naar een ander soort aanraking!

Massage als onderdeel van je kraamtijd is in mijn ogen een essentieel onderdeel van het helingsproces voor zowel de baby als de moeder. Zoals de Aroma & Touch Meridiaan Massage, die energiewerk, aanraking en geur met elkaar verbindt.

Ik ben zoals je wellicht al had gemerkt een groot voorstander van natuurlijke kraamzorg. Voor mij zijn essentiële oliën onmisbaar in mijn leven, ik gebruik ze al meer dan 20 jaar als wezenlijk onderdeel van mijn lifestyle en werk. Vooral in de kraamtijd zet ik ze graag in bij het helingsproces want ze werken namelijk bijzonder goed om kraamdepressie te voorkomen. Daarnaast gebruik ik essentiële oliën om mijn eigen pure verzorgings- en huishoudproducten mee te maken.

Er is een directe verbinding tussen je neus en het emotionele controlecentrum van je hersenen: het limbisch systeem. Dit is te wijten aan de verbazingwekkende olfactorische cortex, een neurale structuur in de voor-hersenen die input stuurt naar de amygdala. Kortom, informatie uit je neus gaat direct naar het limbisch systeem, dat de stemming, het geheugen en de emoties controleert. Je lichaam bevat dan ook veel meer receptoren in verband met geur (meer dan 1.000) dan voor enig ander gevoel.

De menselijke biologie heeft van het reuksysteem het meest subtiele, maar effectieve middel gemaakt om specifieke en duidelijke reacties te veroorzaken. Dit is een van de belangrijkste redenen waarom etherische oliën zo krachtig kunnen zijn in het beïnvloeden van het welzijn. Het zou dom zijn hier geen gebruik van te maken, ons lichaam is wijs en wijst ons de weg.

Aroma & Touch massage is een ontspanningsmassage van 45 minuten waarbij de krachtige oliën voor een diepe lichamelijke én geestelijke ontspanning zorgen.

Woon je in Zoetermeer, dan heb je geluk en kun je zelf deze bijzondere massage komen ervaren, eventueel in combinatie met bellybinding en/of een natuurlijke gezichtsbehandeling met edelstenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *