Wat doet een Doula

Iedere geboorte is anders, ieder gezin is anders, dat maakt mijn werk zo ongelofelijk boeiend. Vaak onderschatten moeders de hoeveelheid emotionele steun en zorg die ze in de weken na de geboorte nodig zullen hebben, vooral als je voor het eerst moeder wordt. Vaak onderschat de gemeenschap om hen heen dat dus ook.

Na de bevalling heb je als een nieuwe moeder niet alleen ongeveer 6 weken nodig om te genezen van de intensiteit van de bevalling, het duurt tenminste deze periode om vertrouwd te raken met je nieuwe rol als moeder. In die periode heb je vooral behoefte aan een community om je heen die je ondersteunt en de ruimte geeft om aan je nieuwe rol te wennen.

Steeds meer moeders voelen zich alleen. Ze hebben vragen, angsten en onzekerheden en ze hebben hulp hierbij nodig, maar durven hier vaak niet om te vragen.

In veel culturen zijn de eerste 40 dagen na de geboorte een heilige tijd, iets waar we in het Westen nog veel van kunnen leren. We hebben hier in Nederland dan wel het gemak van kraamzorg, maar na 10 dagen ben je echt nog niet geheeld. Het afsluiten van het geboorteproces is om zoveel redenen van cruciaal belang: energiek om het proces af te ronden, lichamelijk om het lichaam te genezen, en geestelijk om de drempel van meisje naar moeder goed te overschrijden.

De afgelopen 20 jaar heb ik me in het fysieke en geestelijke welzijn van vrouwen verdiept tijdens de grote overgangsfasen in het leven. Moeder worden is daarin een hele bijzondere die me steeds blijft fascineren.

Het is namelijk niet alleen ‘het krijgen van een baby’ – er is een hele wereld van transformatie die je als vrouw doorgaat wanneer je een moeder wordt. Ook jij wordt opnieuw geboren!

Ik maak deze tijd graag bijzonder voor je, met liefdevolle ruimte, persoonlijke zorg voor de moeder en traditionele postpartum behandelingen. Daarnaast activeer ik met een postpartum plan de familie, vrienden en kennissen om je heen zodat zij ook duidelijk weten wat jouw behoeften zijn en hoe zij daar samen een invulling aan kunnen geven. Samen maken we jouw kraamtijd onvergetelijk!

It’s time for a change, let me help you to BE the change!
Changing the world, rebuilding communities, one birth at a time

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *