Organic Beauty Products Workshop
Ben jij ook zo nieuwsgierig naar het zelf maken van pure botanische verzorgingsproducten voor jezelf en je kind(eren)? Maar zie je op tegen de initiële aanschaf van al die grondstoffen die je ervoor nodig hebt?

Ik ben op een missie om zelf volledig te stoppen met te dure en teveel onnodig afval producerende lichaamsproducten en cosmetica te kopen en deze in te ruilen voor zelfgemaakte, hoogwaardige alternatieven.

Ik heb als schoonheidsspecialiste, herboriste, doula en aromatherapeut de grondstoffen EN de professionele kennis in huis om jou goed op weg te helpen!

Deze workshop van 2.5 a 3 uur is bedoeld om een aantal veelgebruikte producten in je badkamer gelijk te vervangen voor werkzame natuurlijke huid- en milieuvriendelijke producten. Je gaat dus naar huis met pure zelfgemaakte producten zonder eerst van alles te moeten aanschaffen.

En je geeft jezelf terwijl we bezig zijn ook gelijk een mini-ritual om de werking ervan direct te ervaren en je met een nieuwe beautyroutine, een glimlach en een gezonde glow naar huis gaat.

Zelfzorg is een ritueel mama, om jezelf en je lichaam lief te hebben en te eren

Mijn doel is dat als je weggaat je denkt: Dat was fijn, leuk en eigenlijk best makkelijk! Ik zal het zeker thuis vaker maken! En je krijgt ook nog eens andere recepten mee om thuis vol zelfvertrouwen (want je weet na de workshop veel meer over de werking van de ingrediënten), te gaan uitproberen en experimenteren.

Je hebt tijdens de workshop de tijd en ruimte om grondstoffen van topkwaliteit te gebruiken, waaronder dure etherische oliën, kruidenoliën, kruiden, bloesems en butters. Om een start te maken met een natuurlijk verzorgingsregime voor jezelf en je kleintje en tegelijk het verminderen van de hoeveelheid afval die je produceert door op natuurlijke wijze voor jezelf te zorgen en daarbij ongelofelijk veel plezier en voldoening te hebben!

We ontzenuwen ook gelijk wat DIY bullshit die er op het internet te vinden zijn en leren over de werking van natuurlijke grondstoffen, de zin en onzin van conserveringsmiddelen en over toepassing en veilig gebruik van en de juiste dosering van essentiële oliën. Ga nooit zomaar aan de slag met een recept zonder dat je weet wat de werking is, een paddenstoel is ook natuurlijk maar kan zomaar giftig zijn.

I want to change lives through organic skincare

Sandra

Je maakt minimaal 4 natuurlijke (postpartum) verzorgingsproducten die je samen met de recepten mee naar huis neemt!

Je huid is je grootste orgaan, pas op wat je erop smeert. En al helemaal wat je op de huid van je kinderen smeert.

De meeste reinigingsproducten voor je huid bevatten veel synthetische grondstoffen. Bovendien zijn ze vaak behoorlijk agressief en verwijderen ook de natuurlijke olie van je huid. Grote kans dat je huid extra olie gaat aanmaken wat zal resulteren in een vette huid en puistjes. Afhankelijk van het product dat je gebruikt kan ook het tegenovergestelde effect optreden en zal je huid juist geen olie meer zelf gaan aanmaken met als gevolg een droge en vochtarme huid. Big Business voor de cosmeticabranche dit vicieuze cirkeltje!

Het komt uit steeds meer onderzoeken naar voren. Reguliere cosmetica bevat chemische stoffen die slecht zijn voor je huid en gezondheid. Deze stoffen zijn giftig en soms zelfs kankerverwekkend. Ze worden opgenomen door het lichaam en bereiken uiteindelijk de bloedbaan. Verder sluiten deze stoffen (met name aardolieproducten) de huid af, waardoor afvalstoffen niet meer via de huid kunnen worden afgescheiden en de huid allergisch kan reageren. Ook de zogenaamde ‘natuurlijke producten’ van bepaalde producenten zijn absoluut niet natuurlijk als je de ingrediëntenlijst bekijkt. Te denken valt aan talk, minerale oliën, plasticdeeltjes en zelfs asbestvezels. Enkele kankerverwekkende stoffen die je in cosmetica kunt vinden zijn SLS (Sodium Lauryl Sulfaat), aluminium, parabenen, synthetische parfums, ftalaten en benzeen. Ik schrok ervan dat zo weinig a.s. ouders bewust zijn van wat er aan schadelijke stoffen in de producten zit wat ze op de huid van hun kinderen smeren.

10 jaar geleden begon ik -geïnspireerd door Alqvimia, het merk waar ik mee werkte in mijn eigen schoonheidssalon langzaam aan nieuwe behandelingen met natuurlijke grondstoffen, kruiden en essentiële olie te geven. Sindsdien ben ik besmet geraakt met het zelfmaakvirus, en leer ik dagelijks nog steeds veel bij van Herboristen, Artisan Soapmakers en Alchemisten. Zelf ben ik nu bezig organische ofwel green chemistry te leren bij Formula Botanica. Als dochter van een chemicus voor mij geen gelukkig niet geheel onbekend terrein. Hierin komt mijn kennis als schoonheidsspecialiste, aromatherapeut en herboriste samen.

Ik gebruik mijn kennis als doula daarnaast om producten samen te stellen die er echt toe doen in de zorg voor moeder en kind na de geboorte. Zoals een Down Under zalf voor na de bevalling als je kleine scheurtjes hebt, of een Nipple Balsem voor de borstvoedende mama. Ik ben dit gaan doen zodat ik ieder verzorgingsproduct voor moeder en kind echt bewust van de basis kan opbouwen en dus ook precies weet wat er inzit. Ook waar de grondstoffen vandaan komen is voor mij belangrijk, is het fairtrade, heeft het oogsten ervan geen diepe impact op ons ecosysteem?

Waarom ik geen eigen lijn op de markt wil brengen?

Het professioneel verkopen ervan is hier een Nederland een heel gedoe qua wet- en regelgeving, en dat is maar goed ook, maar dat brengt wel veel kosten met zich mee en er gaat veel tijd inzitten. Daarnaast hou ik ervan om de moeders zelf wijzer en autonomer te maken. Daarom geef ik liever mijn kennis en technieken door zodat je het lekker zelf kunt leren maken.

Je zal zien dat zelf je producten maken met de juiste basiskennis helemaal niet zo moeilijk is, zelfs leuk:) en bovendien spaar je er geld mee uit!

De kosten voor de workshop bedragen 45 euro in groepsverband (max. 5 deelnemers) en 65 euro als je liever een privé workshop wilt volgen. Kom je samen met een vriendin dan betalen jullie 55 euro pp. Alles wat we maken verpakken we gelijk in herbruikbaar en duurzaam materiaal! Vanaf 1 januari gaan mijn tarieven omhoog, nu je kaartje alvast kopen is straks besparen!

Gewoon lekker komen proberen dus! Bij mij thuis in Zoetermeer vlakbij het Woonhart.

Ook leuk om met de feestdagen cadeau te geven! De eerstvolgende groepsworkshop voor a.s. mama’s is op zaterdag 4 januari van 13.00 tot 15.30 uur (wees er snel bij want vol=vol). Deze workshop staat volledig in het teken van Postpartum Remedies.

Ontdek de betoverende werking van kruiden op je huid: maak je eigen luxe gezichtsreiniger, scrub, masker, serum en dagcrème op maat! Of ga aan de slag voor je kleintje met een billenbalsem, lotiondoekjes, schuimbadje, massageolie of een bodylotion.

Geniet van een scala aan kruiden, oliën, bloesemwaters en etherische oliën en stel stap voor stap producten samen die precies bij jouw huidtype passen.

De werkplaats van de Alchemist

Playshops
Op afspraak bij mij je eigen herhaling verzorgingsproducten en cosmetica komen maken? Zodat je zelf geen hele voorraad grondstoffen hoeft aan te leggen maar wel thuis kan genieten van (h)eerlijke natuurlijke zelfgemaakte producten? Of je nu je eigen verzorgingsproducten wilt maken om het milieu of geld te besparen, of omdat je de toxische ingrediënten in traditionele producten wilt vermijden. Een playshop kan alleen na het volgen van een workshop.
Duur 2 uur, kosten 25 Euro*.

*voor het gebruik van bepaalde kostbare ingrediënten betaal je een kleine meerprijs op basis van inkoopsprijzen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *