Slow Living als Lifestyle

Breng meer tijd door in de natuur, zij is een prachtige lerares. Leef met het ritme van de seizoenen, dan zul je ontdekken; alles is met elkaar verbonden en voor alles is er een juiste tijd.. een tijd om te zaaien en een tijd om te oogsten, een tijd voor stilte en reflectie en een tijd van het leven vieren. Zij laat zien dat voor alles en iedereen een unieke plek is in het leven en dat alles met elkaar verbonden is en elkaar nodig heeft om in balans te blijven.

Neem eens deel aan een vrouwencirkel, giftcirkel of een vuurcirkel. Gelukkig heeft de monetarisering van het leven zijn hoogtepunt bereikt in onze tijd, en begint een lange en permanente terugtrekking (waarvan de economische “recessie” een aspect is). Zowel uit verlangen als uit noodzaak, zijn we klaar om de gift/ruil cultuur terug te brengen, en dus om weer een (h)echte gemeenschap op te bouwen.

De terugwinning van de community maakt deel uit van een grotere verschuiving van het menselijk bewustzijn, een grotere hereniging met de natuur, de aarde, elkaar en verloren delen van onszelf. We hebben elkaar vaak zoveel meer te bieden dan louter hetgeen waar we in de regel ons geld mee verdienen.

Een aantal fijne online resources om inspiratie op te doen voor slow living

Kiind Magazine
Holistik
The Minimalist Mom
Pickup Limes
The Milk Minimalist
Natural Heroes
Little Dutch
Too good to Go

De mens die “heer en meester” over de natuur moest zijn en zo ongelooflijke overwinningen en winsten zou boeken – dat was eeuwenlang een goed verhaal. Het heeft een groot deel van de wereldbevolking veel gebracht en het maakte duidelijk wat de plek van de mens op aarde was. Een groeiende economie leverde voor velen vooruitgang en vrijheid en comfort. Daar deden we het voor. Nu dat verhaal als een kaartenhuis in elkaar stort, is er een nieuw verhaal nodig.

UIt het boek Hoe gaan we dit uitleggen

Wij als changemakers dromen allemaal van een wereld zonder afbraak aan de natuur en verspilling… en we weten dat dat gaat lukken samen met jullie, want wij geloven in de kracht van onze community!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *