Slow Living

Onze kinderen en kleinkinderen betalen de rekening van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Tijd voor een radicale mindsetshift van onbewust naar bewust, van ik naar wij, van goedkoop comfort naar duurzaam, van exclusief naar inclusief. Tijd voor de moeders om krachtig op te staan voor de toekomst van onze kinderen

Leven met minder geeft zoveel meer vrijheid. Ontdoe je van alle rotzooi in je leven en vul je huis liever met tijdloze, hoogwaardige stukken van pure materialen die een tweede en derde leven ook nog makkelijk aankunnen.

Voordeel van minimaliseren is ook, dat hoe minder je nodig hebt, hoe minder je hoeft te werken om geld te verdienen om spullen te kopen die je toch eigenlijk al niet nodig had. Je kan het dan immers met minder af. Dat betekent ook gelijk meer tijd voor jezelf, je gezin, vrienden en community overhouden.

Breng meer tijd door in de natuur, zij is een prachtige lerares. Leef met het ritme van de seizoenen, dan zul je ontdekken; voor alles is er een juiste tijd.. een tijd om te zaaien en een tijd om te oogsten, een tijd voor stilte en reflectie en een tijd van het leven vieren. Zij laat zien dat voor alles en iedereen een unieke plek is in het leven en dat alles met elkaar verbonden is en elkaar nodig heeft om in balans te blijven.

Neem eens deel aan een vrouwencirkel, giftcirkel of een vuurcirkel. Gelukkig heeft de monetarisering van het leven zijn hoogtepunt bereikt in onze tijd, en begint een lange en permanente terugtrekking (waarvan de economische “recessie” een aspect is). Zowel uit verlangen als uit noodzaak, zijn we klaar om de giftcultuur terug te brengen, en dus om weer een (h)echte gemeenschap op te bouwen.

De terugwinning van de community maakt deel uit van een grotere verschuiving van het menselijk bewustzijn, een grotere hereniging met de natuur, de aarde, elkaar en verloren delen van onszelf. We hebben elkaar vaak zoveel meer te bieden dan louter hetgeen waar we in de regel ons geld mee verdienen.

Een aantal fijne online resources om inspiratie op te doen voor slow living

Kiind Magazine
Holistik
The Minimalist Mom
The Milk Minimalist
Natural Heroes
Little Dutch
Your Meal Planners
Too good to Go
Wooden Amsterdam

Wij dromen allemaal van een wereld zonder verspilling… en we weten dat dat gaat lukken samen met jullie, want wij geloven in de kracht van onze community!

Het verminderen van voedselverspilling is een van de simpelste en belangrijkste dingen die we kunnen doen om de opwarming van de aarde tegen te gaan, koop bewust en niet teveel!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *