Natuurlijk bevallen

Ik ben ervan overtuigd dat een van de allereerste dingen die je moet doen als je zelfs maar overweegt om een natuurlijke bevalling te hebben, is om te beginnen met het identificeren van WAAROM de natuurlijke bevalling belangrijk voor je is door het maken van een lijst van redenen.

De volgende stap is onderzoek, onderzoek, ONDERZOEK! Lees geloofwaardige bronnen die je bruikbare statistieken en feiten kunnen geven. Bekijk documentaires, geboorte- en informatievideo’s. Lees blogs van vrouwen die zowel goede als traumatische geboortes hebben meegemaakt; blogs waar misschien het plan was om een natuurlijke bevalling te hebben, maar die uiteindelijk misschien toch een beroep hebben gedaan op medische hulp….en blogs van gelukkige en gezonde natuurlijke ervaringen.

Dit geeft je de kans om te zien dat er niet alleen geen twee zwangerschappen hetzelfde zijn, maar dat er ook geen twee bevallingen hetzelfde zijn, zelfs als het dezelfde vrouw is.

De bevalling is een overgangsritueel naar het moederschap, en dit is wat er gebeurt:

1. Het informeert de moeder over de waarden van haar cultuur en de verwachtingen die zij als moeder van haar cultuur heeft.
2. Het creëert de les en daarmee het thema voor haar moederschap, waarbij ze de essentie van haar relatie als moeder met dat kind destilleert, en
3. Het creëert haar innerlijke overtuigingen over zichzelf als moeder.

Dat gebeurt allemaal, of je nu wel of niet vanuit bewustzijn komt. En een van de redenen waarom het systeem, hoe onrechtvaardig en absurd het ook is, doorgaat, is vanwege dit overgangsritueel. De moderne geboorte informeert de moeder dat ze het niet had kunnen doen zonder de dokter/ziekenhuis/drugs etc. en wat ze daar onbewust uit afleidt is ze niet krachtig genoeg is om het zonder hen te doen. Dit bestendigt het systeem door het creëren van een afhankelijke moeder en ze geeft dit door aan haar kinderen. Ze vertrouwt niet op haar innerlijk weten of innerlijke kracht, want ze heeft het niet eens ontmoet.

De ‘natuurlijke’ geboorte is de kans en de uitnodiging van de natuur voor de moeder om diep te gaan en haar schatten op te halen. Als een moeder op natuurlijke wijze bevalt, begint ze te moederen met alle schakelaars aan, wetende dat zij de beste verzorger is voor haar baby, die zij als moeder het beste kent, iemand om op haar woord te geloven.

Natuurlijk bevallen is echt te vertrouwen, het is een oud zoogdierproces dat werkt. Een natuurlijke geboorte is niet gevaarlijker dan een gecontroleerde, gecontroleerde, high-tech medische ervaring, het is eigenlijk veiliger. De moeders en baby’s van thuisgeborenen die onder de zorg van vroedvrouwen staan, het dichtst bij een ongestoorde natuurlijke geboorte (die het dichtst bij een ongestoorde natuurlijke bevalling ligt), doen het bij analyse beter dan de hightech meerderheid in de westerse wereld. Het is een feit dat 80% van de geboorten in de wereld gewoon “thuis” plaatsvindt, met vrouwen als primaire verzorger,

Klik hier voor een mooi artikel van Jane Hardwicke Collins, auteur van het boek 10 moons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *