Birthstories

De geboorte van een kind is een emotionele ervaring!

Een baby krijgen is een van de krachtigste ervaringen in het leven van een vrouw. Het maakt niet uit wat voor soort geboorte je ook hebt gehad, je zult het nooit vergeten! Je hebt net een ander mens ter wereld gebracht! Er zijn zoveel emoties aan deze ervaring verbonden.

Hoewel het zeker belangrijk is om tijdens je zwangerschap een cursus ontspannen bevallen te volgen en een geboorteplan voor je aanstaande geboorte voor te bereiden, gaan veel geboorten gewoon niet zoals gepland of verwacht. En zelfs als ze dat wel doen, kunnen de emoties die je voelt tijdens en na de bevalling verrassend en verwarrend zijn.

Als je een moeilijke bevalling hebt gehad, kun je veel negatieve emoties voelen. Veel vrouwen worstelen met teleurstelling, spijt, wrok, woede, schuld of schaamte wanneer een geboorte niet verloopt zoals gepland. Er zijn ook vrouwen die zich geschonden of getraumatiseerd voelen door een moeilijke geboorte. Maar als je hier dan over verteld krijg je vaak te horen, maar je hebt toch een gezond kind, dat is toch het belangrijkste….

De ruimte krijgen om jouw unieke geboorteverhaal te vertellen is zo belangrijk! Maar wie luistert er naar jouw verhaal zonder daarbij een eigen verhaal te betrekken? Tijdens het vertellen van je geboorteverhaal hoort het helemaal om jouw verhaal te gaan, jouw reis van de heldin.

Unconsciously when we are about to give birth, we recreate what our own mothers went through with us.

Hoe moet een nieuwe moeder haar geboorteverhaal integreren en emotioneel genezen van haar geboorte-ervaring, als haar eigen moeder, nu een grootmoeder, zelf de wonden van haar eigen geboorte-ervaring(en) nog niet heeft genezen? Wie was er tientallen jaren geleden om zonder oordeel naar haar te luisteren tijdens de verwerking van haar geboorte?

Het vermogen om te zitten en te luisteren naar iemands pijn is een zeer vrouwelijke eigenschap (bij alle mensen, ongeacht hun geslacht), maar deze vrouwelijke kwaliteit wordt al honderden, mogelijk duizenden jaren onderdrukt.

Waar zijn de wijze vrouwen om ons te initiëren?

Waar zijn de wijze vrouwen die weten hoe ze moeten luisteren naar onze pijn, zonder te proberen deze voor ons op te lossen of te bagataliseren? Waar zijn de crone vrouwen die naar onze verhalen kunnen luisteren en ruimte voor ons kunnen houden terwijl we onszelf genezen? Waar zijn de wijze vrouwen die ons de juiste vragen stellen, die ons naar het midden van de wond leiden zodat we het medicijn kunnen halen?

Het komt zelden voor dat er een vrouw in je leven is die dit voor je kan doen. Het is aan ons om dit voor onze dochters, zussen, moeders en vrienden te worden. Als we het emotioneel moeilijke werk doen om onze wonden te helen, in plaats van ze op te vullen, worden we de wijze ouderlingen voor de volgende generatie vrouwen. Wij zijn degenen die moeilijke tijden hebben doorgemaakt, onszelf hebben genezen en we brengen ons unieke medicijn naar de wereld.

Geboorteverhaal sessies zijn voor iedereen die is bevallen of getuige is geweest van een geboorte. Of er nu een trauma was of niet, de integratie is essentieel! Of de baby nu pas 4 weken oud is, of 40 jaar oud…….het is nooit te laat om de geboorte te verwerken met een getrainde luisteraar.

Ik zou vereerd zijn om te luisteren en je genezingsproces te ondersteunen.

Ik ben van mening dat elke vrouw die is bevallen, wat tijd moet vrijmaken om de ervaring te verwerken. Waarom? Omdat onze geboorte-ervaringen blijvende indrukken achterlaten.

De emoties die we voelen tijdens de geboorte zijn echt. Ze zijn krachtig. Ze hebben ook een diepe invloed op ons. Als we deze emoties negeren of er niet goed mee omgaan, kunnen ze een negatieve invloed hebben op ons emotioneel welzijn of onze mentale toestand.

Wanneer een nieuwe moeder de kans krijgt om haar verhaal te vertellen, haar geboorte-ervaring te verwerken en zich gevalideerd, begrepen en bevestigd te voelen, is ze in staat om de ervaring sneller te waarderen, te genezen en daaruit te groeien en verder te gaan.

Het is vooral belangrijk voor een nieuwe moeder om haar bevallings-ervaring te verwerken voordat ze weer bevalt. Dit voorkomt dat negatieve emoties van de vorige bevalling de volgende zwangerschap en/of bevalling verstoren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *