De Baby Planner

Een kind krijgen is fantastisch. Maar ook érg druk! Je moet van alles regelen. Een geboorteplan, het kinderkamertje, kraamzorg, geboortekaartjes… En dan komen er ook nog eens allerlei geldzaken op je af. Krijg je het al benauwd? Niet nodig! Het opstellen van een baby plan is een manier om je eigen sjabloon voor veerkracht te creëren en voldoende ondersteuning in te roepen, waarbij de werkelijke behoeften na het krijgen van een baby in acht worden genomen.

Als je zwanger bent, is het plannen van je eerste jaar met de baby net zo belangrijk als het voorbereiden van de geboorte. Jouw zwangerschap, de naderende bevalling en de kraamperiode: het is een spannende tijd. Een tijd waarin er veel op je afkomt. De komst van jouw baby verandert je leven compleet en daar wil je uiteraard goed op voorbereid zijn.

Een babyplanner is iemand die jou vanuit ervaring en expertise helpt met voorbereidingen voor de eerste maanden met je baby vanuit verschillende perspectieven; het fysieke maar ook het emotionele. Zie een babyplanner als een onafhankelijk expert in de voorbereidingen van een positieve natuurlijke kraamtijd! 

Zij begrijpt als geen ander dat dit een diepe transformatieve tijd is voor ouders, is onafhankelijk, heeft een uitgebreid (natuurlijk) geboortenetwerk, weet leuke duurzame adresjes en geeft je onafhankelijke tips en adviezen in beslissingen die jullie moeten nemen maar bovenal zorgt een baby planner er voor dat jullie geen belangrijke details over het hoofd zien of vergeten voor deze belangrijke periode NA de geboorte van je kindje.

Een babyplanner helpt aanstaande ouders bij de het organiseren van de komst van de baby, maar ook na de bevalling kun je er een beroep op doen.

Als voormalig postpartum doula weet ik als geen ander waar je doorheen gaat, waar een nieuw gezin echt behoefte aan heeft en hoe deze behoeften optimaal kunnen worden ingevuld.

Ik help jullie je behoeften, budget en hulpnetwerk in kaart te brengen en waar nodig aan te vullen met de hulp die je echt nodig hebt in de eerste periode na de geboorte. Zodat jullie goed verzorgd worden waardoor jullie je volledig kunnen richten op de belangrijke taak van het opbouwen van een band met je kleintje. Een fundering die de basis legt voor de toekomst.

Net zoals een geboorteplan ouders in staat stelt om zich te informeren en grenzen te stellen rond de geboorte, helpt een baby plan ouders om zich voor te bereiden op adequate steun, rechten en middelen na de geboorte.

Ouders van een nieuwe baby worden overspoeld met berichten dat het opvoeden van een baby automatisch een gelukkige, natuurlijke ervaring is. Wanneer de echte ervaring van het hebben van een baby niet met dit culturele verhaal overeenkomt, kan het overweldigend en schokkend voelen.

Ik werk met jullie samen om een plan te maken voor de postpartum periode, waarin de eerste weken tot maanden na de aankomst van de baby zijn opgenomen, afhankelijk van jullie behoeften. Ik leer jullie verlangens, eisen en zorgen kennen, geef advies over wat je na voor, tijdens en na de bevalling kunt verwachten en stel een plan op met een lijst van middelen zoals lactatieadviseurs, gezondheidstherapeuten, maaltijddiensten, hulp in huis, enz. waarmee je direct uit de voeten kunt.

Het ouderschap is echt zo’n enorme transformerende ervaring in het leven van een man en vrouw. Maar daar houdt de impact niet op. Hun rol als ouder creëert niet alleen verandering in zichzelf, maar leidt ook tot transformatie in het leven van hun kind, die ook leidt tot generatie-/maatschappelijke transformatie. Ik zie jullie ouders daarbuiten niet alleen luiers verschonen, maar ook de wereld veranderen door de bewuste en duurzame keuzes die jullie maken voor het welzijn en de toekomst van je kleintje.

HOE HET WERKT:

Twee persoonlijke of video bijeenkomsten om jullie behoeften en verwachtingen maar ook de obstakels, angsten en onzekerheden in kaart te brengen.

Ik stel op basis van onze eerste bijeenkomsten een plan en budget voor je babyuitzet, veerkracht en hulpmiddelen op.

Twee bijeenkomsten om het plan te bespreken en indien nodig bij te stellen (idealiter ontmoet ik beide aanstaande ouders of de aanstaande ouder en een ondersteunend persoon).

Een follow-up gesprek na de geboorte van de baby om in te checken en extra middelen of informatie te verstrekken indien nodig.

En natuurlijk is er tussentijds en in de weken voor en na de geboorte veel gelegenheid om via Whatsapp korte vragen aan mij te stellen over de eerste periode met je kleintje.

Lees meer bij Teamwork

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *