De rode draad

De menstruatiecyclus is de rode draad in ons leven, als we deze rode draad volgen komen we altijd uit waar we behoren te zijn, bij ons ware zelf.

De lente (Pre-Ovulatie/conceptie) is een tijd van nieuwe groei. Het is een tijd van onschuld en speelsheid. Licht en warmte komen terug op een donkere aarde. De toppen gaan open, het daglicht groeit. De lente-equinox brengen ons belofte en dieren pro-creërend. De Aarde wordt wakker. Alles is vruchtbaar en de energie is om nieuwe groei te koesteren, te voeden en te beginnen wakker te worden uit de slaap van de winter. We strekken ons uit en bewegen weer. Testen het water. Het is in deze fase van de menstruatiecyclus dat we de energie vinden om nieuwe projecten te starten, ideeën te ontwikkelen en vooruit te plannen.

De zomer (ovulatie/zwangerschap) is een tijd om te manifesteren. Het lichaam is open en klaar om te creëren. Het is zeer vruchtbaar en flirterig. De zon is weer op aarde, en het is tijd om te genieten van de zonnige dagen. Ga uit en maak het gezellig, werk aan projecten, maak projecten af… Net als tijdens de Zomerzonnewende verheugen we ons en aanbidden we de Zon. Dit is de tijd in onze cyclus die we nodig hebben om verbinding te maken met mensen en te ontspannen in onze buitenwereld. Het kan ook een tijd van kwetsbaarheid zijn, en het is belangrijk dat we onszelf geaard houden. Het is makkelijker om op dit moment risicovolle beslissingen te nemen of je door je passie mee te laten meeslepen.

De herfst (Pre-Menstruatie/geboorte) is een tijd van de oogst en het voorbereiden op het terugtrekken uit de buitenwereld. Deze energie kan voor sommige vrouwen heel moeilijk zijn. In deze fase begint onze focus naar binnen te draaien ter voorbereiding op de menstruatie. We kunnen ons los voelen staan van het leven en onze geest kan negatief en kritisch worden. We oogsten en voltooien projecten en taken, klaar om ons terug te trekken uit de buitenwereld.

De winter (menstruatie/postpartum) brengt onze focus diep in onszelf. We zijn niet meer geïnteresseerd in de buitenwereld. Ons verstand kan bezig zijn met gedachten uit het verleden, negatieve ervaringen of trauma. Winterzonnewende is het donkerste punt in ons jaar, en een tijd om te studeren en te leren, om jezelf veilig en warm te houden.

Vrouwen kunnen in deze fase last hebben van lichamelijke klachten. Krampen, vermoeidheid en prikkelbaarheid zijn allemaal tekenen die je nodig hebt om te ontspannen in de duisternis en voor jezelf te zorgen. Het is van essentieel belang dat je dit deel van de cyclus respecteert. Je bevindt je dan in de heiligste tijd van de maand.

Besteed aandacht aan je dromen en visies. Slaap veel. Als we voor onszelf zorgen tijdens onze cyclus, vooral in deze winterfase, hebben we een betere kans op een geweldige lente en zomer.

Als je eenmaal de ware magie van je cyclus hebt ontdekt, kun je dit toepassen op alles wat je creëert! Of dat nu een kind, project, visie, missie, zakelijk idee of whatever is!