Wat heb je nu ECHT nodig

Ergens weten we het allemaal wel: ‘Goedkope spullen komen ons uiteindelijk duur te staan!’

De oplossing: ‘Minder, maar bewuster en beter consumeren’

Ik denk niet dat ik de enige ben voor wie het ouderschap dat extra duwtje betekende om hier ook effectief naar te gaan handelen. Want van zodra je verantwoordelijk wordt voor zo’n gloednieuw mensje krijg je het leven door een heel andere bril te zien. Eén die het, althans voor mij, steeds moeilijker maakte om blind te blijven voor de langetermijngevolgen van productieprocessen of informatie te negeren over de aanwezigheid van hormoonverstoorders en allerlei andere schadelijke stoffen in alles wat we consumeren.  

Als moeder en grootmoeder heb ik het gevoel dat ik het me niet kan permitteren om de hoop op een betere wereld te laten varen.

Hoe kun je bewuster inkopen voor je kraamlijst?

  • gezonde en ecologische verzorgingsproducten
  • tweedehands meubilair, speelgoed en kledij
  • ecologisch en duurzaam speelgoed
  • eerlijke en duurzame kledij
  • wasbare luiers
  • borstvoeding

Wees je ervan bewust dat het samenstellen van een geboortelijst, in combinatie met de liefde voor je ongeboren kind en de nestdrang, je moederhart heel hebberig kan maken. Met andere woorden dat je ontzettend vatbaar kan worden voor miskopen. Een goede voorbereiding en starten met een minimale geboortelijst kunnen je hiervoor behoeden.
Vergeet vooral ook niet dat je vaak van het kraambezoek ook nog heel veel krijgt.

Online zijn er veel voorbeeldlijstjes te vinden, maar de ervaring leert dat veel aangeschafte zaken op deze lijsten uiteindelijk niet gebruikt worden. Jannie Engels, Art-director bij KIIND magazine nam daarom de tijd om een heldere handleiding neer te pennen, waarin ze ouders aanmoedigt alleen het hoognodige te kopen: KRAAMLIJST: DE MINIMALE UITZET VOOR JE BABY​

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *