Changemakers

Wat mij ertoe heeft geleid om te gaan werken met aanstaande ouders, is dat ik werkelijk geloof dat zij het verschil kunnen gaan maken voor onze en toekomstige generaties. Ik wil helpen de wereld een stukje mooier te maken. Voor de generatie die nu geboren wordt, bestaat er al geen leven meer zonder schermen en internet, hoe gaan we daar op een bewuste wijze mee om, zodat het in ons voordeel werkt in plaats van ons nadeel.

Jullie, als ouders, geven het eerste voorbeeld.

Waarschijnlijk zijn jullie als toekomstige ouders al wakker of ontwakende, hetgeen zoveel betekent dat je je eigenlijk heel erg bewust bent van wat er allemaal speelt in de maatschappij. Het bewustzijn en de effectieve levensvaardigheden* nemen gelukkig steeds meer toe. Wat voorheen nog in de schaduwen verborgen kon blijven komt steeds meer aan het licht. Ook zijn we door persoonlijke ontwikkeling beter in staat tot zelfreflectie. Waardoor de vraag ‘Kan dit eigenlijk nog wel?’ gelukkig steeds vaker gesteld wordt.

Jullie zien de chaos in de wereld als een kans, en zoeken daarbinnen een stabiel en mooi pad van verandering, niet alleen voor jezelf maar ook voor je kinderen en toekomstige generaties. En met het leggen van een bewuste fundering kan je niet vroeg genoeg beginnen!

BRINGING EARTHCARE, SELFCARE AND MINDFULNESS INTO YOUR CONSCIOUS PARENTING JOURNEY

Voor de toekomst van onze kinderen

Per persoon gebruiken we zo’n 165 kilo alleen al aan plastic verpakkingen per jaar. 50% van het plastic gebruiken we maar één keer voor we het weggooien. Ongevraagd en soms onbewust nemen we een hoop plastic producten en verpakkingen mee naar huis en die komen uiteindelijk voor een groot deel in de oceaan terecht. dit richt veel schade aan vogels, zeedieren en vissen (circa zevenhonderd soorten dieren eten plastic). de voorspelling is dat de oceanen halverwege deze eeuw uit meer plastic dan vis zal bestaan.

Onlangs was ik in Engeland in een Smyth mega toystore, en ik schrok werkelijk dat er maar een heel klein schap met houten speelgoed was, het overgrote deel is allemaal van kunststof gemaakt.

Ik wil je laten zien dat een bewuste lifestyle helemaal niet moeilijk, duur of ingewikkeld hoeft te zijn. Een kleine stap, zoals overstappen op een bamboe tandenborstel, of een wasbare luier kan al grote gevolgen hebben! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *